App-verkopen goed voor bijna 200 miljoen dollar met kers

Consumenten gaven tijdens kerst dit jaar 196 miljoen dollar (163 miljoen euro) uit aan apps, in-app aankopen en abonnementen in de App Store en Google Play

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower. In totaal leverden apps wereldwijd met kerst in 2017 meer geld op dan een jaar eerder. Toen werd 174 miljoen dollar uitgegeven, ruim 12 procent minder.

Games maakten een groei in opbrengst door van 5,2 procent. In totaal was deze categorie goed voor 158 miljoen dollar. De grootste groei was te vinden bij overige apps. Die leverden 66 procent meer op dan vorig jaar, wat neerkomt op 38 miljoen dollar.

Met name streaming-apps zoals Netflix zouden bijdragen aan betere verkoopcijfers. Volgens Sensor Tower gaven consumenten in dit jaar 98 procent meer uit aan entertainment-apps dan met kerst vorig jaar.

#apple #verkoop

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten