Hoe circulair zijn mijn producten en diensten?

Hoe circulair zijn de producten en diensten die ik op de markt breng? Die vraag gaat de Circularity Check beantwoorden: een online vragenlijst die ontwikkeld is door Circular IQ, Ecopreneur.eu, de European Sustainable Business Federation en MVO Nederland.

Volgens de initiatiefnemers van deze Circular Check krijgt duurzaam en circulair ondernemen bij steeds meer bedrijven in Europa een belangrijke plaats in de bedrijfsvoering: “In 2017 is er in de markt een grote vraag ontstaan naar het in kaart brengen van de circulariteit, met name van producten die worden aangekocht. Dat het thema circulair volop in de belangstelling staat blijkt onder andere uit Green Deals Circulair Inkopen in Nederland en Vlaanderen, een nieuw overheidsprogramma Circulaire Economie in Finland, het nieuwe EU Stakeholder Platform Circulaire Economie en een groeiende interesse onder Europese lidstaten.”

De Circularity Check is na een pilotronde met grote bedrijven en MKB-ondernemingen bijna klaar voor lancering. De checklist bepaalt op basis van ruim 30 vragen welke score een product of dienst heeft op het gebied van circulariteit en is vooral bedoeld als instrument voor zelfevaluatie (bron : www.duurzaamheid.nl)

#MVONederland #Circulaire

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten